2018-07

Mikročipiranje mačića

Mikročipiranje je jedan od najjednostavnijih načina zaštite vašeg mačića. Mikročip je bezopasan i trajan - i uvelike povećava šanse da pronađete svojeg mačića ako se ikada izgubi ili ga netko ukrade.

Mikročipiranje mačića

Jednostavan proces


Vaš veterinar ubacuje maleni mikročip veličine zrna riže ispod kože između lopatica vaše mačke. Postupak je brz i ne bolniji od injekcije. Vaša mačka neće osjetiti mikročip i trebala bi nastaviti kao da se ništa nije dogodilo.

Kako funkcionira mikročipiranje?


Svaki mikročip sadrži jedinstveni 15-znamenkasti broj. To se pohranjuje u nacionalnu bazu podataka s vlasnikovim imenom i podacima za kontakt. Ako se vaša mačka ikad pronađe, svatko tko skenira čip lako može stupiti u kontakt s vama. Dok se tradicionalne ogrlice i oznake lako odlijepe, mikročipovi su trajni i na taj način osiguravaju cjeloživotni mir vašeg uma.

Kako funkcionira mikročipiranje?

Dodatno osiguranje za vaš dom


Još jedna prednost mikročipova je što mogu zaustaviti neželjene mačje posjetitelje pomoću mačjih vratašca. Posebna mačja vratašca aktivirani mikročipom omogućavaju ulazak samo mačkama čiji je broj mikročipa prepoznat.

Za više informacija o mikročipiranju vašeg mačića, pitajte svog veterinara.

Podijelite to s ljudima koje poznajete

ShareEmailtwitterFB