2018-07

Priprema doma za vašeg mačića

Dovođenje mačića u dom je uzbudljivo vrijeme, ali može biti stresno i za vas i za vašeg mačića ako niste potpuno spremni. Ovaj će vam članak pružiti nekoliko stručnih savjeta koji će vam pomoći da se vaš mačić sretno i sigurno smjesti.

Stvaranje sigurne okoline

Stvaranje sigurne okoline


Mačići su prirodno znatiželjni, ali mogu se osjećati i malo nesigurno kada stignu u svoj novi dom. Najlakši način da se osjećaju sigurno je osigurati jednu ili dvije sobe u kući u kojoj mislite da će provesti najviše vremena (npr. Kuhinja ili dnevni boravak).

Prirodno je da će se vaš mačić poželjeti negdje sakriti i pobjeći, pa mu osigurajte pokrivenu mačju košaru ili jednostavnu kartonsku kutiju s udobnim pokrivačem iznutra. Namjestite ju negdje gdje nećete ometati mačića, a možete staviti i u košaru malo granula za mačke kao nagradu.

Zatvorite područja u koja se može uvući ili pod kojima se može zaglaviti i uplašiti (npr. Ispod kuhinjskih uređaja ili ormarića ili iza sofe).

Osigurajte da svi prozori i vrata ostaju zatvoreni kako bi spriječili pokušaji bijega! To također sprečava da vam mačić ne zapne kada se vrata zatvaraju ili padne kroz prozor i ozbiljno se ozlijedi.

Vrlo je važno razmisliti o svim stvarima koje vašeg mačića mogu navesti na istragu, ali koje bi im mogle nanijeti štetu (npr. Škare, žica ili drugi mali oštri predmeti). Sve ovo držite sigurno zaključano u ormarima ili izvan dosega.

Na kraju, razmislite o svojim biljkama i drugim potencijalno otrovnim materijalima oko vašeg doma. Radoznali mačić može se lako otrovati žvakanjem otrovne biljke ili lizanjem metle koja sadrži opasne tekućine za čišćenje.

 

Oprema koja vam je potrebna


Mačić bi već trebao znati služiti mačjim pijeskom kad stigne u vaš dom, ali ako ne, zna relativno je lako naučiti ga. Pokušajte osigurati da imate istu vrstu mačjeg pijeska na koju je vaš mačić već navikao i smjestite ga na tiho i osamljeno mjesto.

Važno je imati zasebnu posudu s hranom i vodom, a one se ne smiju nalaziti u blizini mjesta s posudom za pijesak vašeg mačića. Nije ni higijenski ni privlačno da vaša mačka mora jesti pokraj vlastitog wc-a!

Vrlo je dobra ideja da se vaš mačić navikne na držanje i četkanje od malih nogu. Nabavite nekoliko mekih četki pogodnih za dlaku vašeg mačića i započnite rutinu u kojoj se trebaju naviknuti na svakodnveno četkanje, pranje zuba (mačjom pastom za zube) i držanje, što vam olakšava provjeru ušiju, očiju, usta, kandži, repa itd. Ovo pomaže kasnije u životu kada treba posjetiti veterinara ili mu trebate davati lijekove kod kuće ili obrezati kandže.

Grebalica je još jedno dobro osnovno ulaganje za vašeg mačića. Oni će se voljeti protezati uz grebalicu i koristiti ju za oštrenje kandži. Neke od njih čak imaju i mjesta za opuštanje / spavanje visoko od zemlje, gdje će se vaš mačić osjećati sigurno.

Oprema koja vam je potrebna

Odaberite prave igračke


Igračke koje nalikuju na ribarske štapove najbolje su i za mačiće i za mačke. Oni štite vaše prste na rukama i nožne prste od napada na njih, a mogu vam pružiti sate beskrajne zabave i vježbanja dok vaše mačić nauči kako koristiti svoje lovačke vještine na siguran način.

Loptice su također dobra igračka za naučili svoju mačku da se igra. Neki će mačići također voljeti naučiti kako uhvatiti zgužvane kuglice od papira!

Prazne kutije također pružaju beskrajnu zabavu i mogu se koristiti za igre skrivača između vas i vašeg mačića. Samo budite sigurni da ne mogu ostati zarobljeni.

Ne učite svoju mačku da se igra žicom ili vrpcom jer postoji mogućnost da proguta što može uzrokovati ozbiljne probleme sa crijevima koji mogu zahtijevati hitnu operaciju.

Isto tako, sve bi igračke morale biti veće od usta vašeg mačića i dovoljno snažne da se ne raspadnu, tako da ih slučajno ne može progutati te da ne predstavljaju opasnost od gušenja.

Napokon, zabavite se! Upoznavanje mačića i emocionalno povezivanje s njima, vjerojatno je najbolji dio druženja.

Podijelite to s ljudima koje poznajete

ShareEmailtwitterFB