Your Pet, Our Passion.
Friskies Mačka
Friskies

Friskies® 5 obećanja

Svi mi u Friskies® dajemo sve od sebe da radimo ono što govorimo. Za vašu mačku i za vas. Zato svaki Friskies® mačji proizvod dolazi s Friskies® 5 Promises za sretne, zdrave mačke.

Što su obećanja Friskies® 5?

Od dana kada ste doveli svoju mačku kući, obvezali ste se - obećali da ćete je održavati sretnom i zdravom tijekom cijelog života. Zato smo dali 5 vlastitih obećanja – Friskies® 5 Promises. Koristeći svoje desetljeće znanja i stručnosti, obećavamo da ćemo hraniti vašeg ljubimca od prvog dana i uvijek, hranom za mačke koja je istovremeno ukusna i 100% cjelovita i uravnotežena.

U nastavku otkrijte 5 obećanja Friskiesa:

Prehrana

100% potpuna i uravnotežena prehrana za sretan i zdrav život od prvog dana i uvijek, a sve to izvrsnog okusa.

U Friskies®, naši recepti za mačju hranu napravljeni su od mješavine životinjskih i biljnih proteina. Proteini se sastoje od aminokiselina i mogu se dobiti iz životinjskih i biljnih izvora. Većina proteinskih sastojaka nema sve aminokiseline u pravom omjeru i stoga su neučinkoviti kao jedini izvor proteina.

Pažljivo kombiniranje različitih izvora proteina može dovesti do prave ravnoteže aminokiselina.

Mačke posebno trebaju određene aminokiseline koje se nalaze samo u životinjskim bjelančevinama, tako da za vaše prijatelje mesoždere, mješavina životinjskih i biljnih bjelančevina daje najbolje od oba svijeta.

 

Kvaliteta

Naši stručnjaci obavljaju stotine dnevnih provjera kvalitete u svakoj fazi proizvodnje za sve naše recepte. Provjere gotovih proizvoda samo su dio više od 1400 kontrola koje se svakodnevno provode tijekom cijelog procesa. Svaki dan provodimo više od 300 testova na svim sirovinama i materijalima za pakiranje koji ulaze u naše proizvodne pogone.

Također provodimo daljnjih 1100 provjera tijekom procesa proizvodnje i gotovih proizvoda. Pružajući vam mir, uvijek dobivate istu visokokvalitetnu hranu za svog ljubimca.

 

 

Sljedivost

Trudimo se osigurati da svi naši recepti budu izrađeni od visokokvalitetnih sastojaka pažljivo odabranih od poznatih i pouzdanih dobavljača. Naši se dobavljači redovito biraju i provjeravaju, tako da smo sigurni da se pridržavaju naših propisa o sigurnosti hrane i pakiranja, kao i odgovornog odabira izvora i kvalitete.

Kako bismo osigurali ispunjavanje ovih kriterija, redovito provjeravamo svoje dobavljače i tražimo nekoliko certifikata uključujući:

  • HACCP certifikat (Hazard Analysis Critical Control Point) kako bi se osiguralo da su sve sigurnosne opasnosti koje se mogu pojaviti u procesu identificirane i pod kontrolom;
  • GFSI certifikat (Globalna inicijativa za sigurnost hrane) kako bi se osiguralo da prehrambeni objekti prerađuju sigurnu hranu (ova se potvrda također koristi za preradu ljudske hrane);
  • SMETA revizija (Sedex Members Ethical Trade Audit) procjenjuje etičko ponašanje kao što su rad, zdravlje, sigurnost, okoliš i poslovna etika, kao i buduće inicijative dobavljača.

 

Stručnost

Naša stručnost u hrani za kućne ljubimce dobro je uspostavljena, zbog čega sve naše recepte razvija naš tim visokokvalificiranih Purina nutricionista. Ralston-Purina® je 1926. godine otvorio svoj pogon za proučavanje nutricionizma u Gray Summitu, Missouri. Naša tvrtka ima više od 90 godina iskustva i sve naše recepte razvili su stručnjaci za proizvode u suradnji s različitim stručnjacima za prehranu i sastojke.

Ali to nije sve, imamo i stručnjake za pakiranje, regulativu i procese kako bismo osigurali da svom ljubimcu dajete najbolje.

Što je najvažnije, naši nutricionisti su stručnjaci u svom području kako bi osigurali da vaši ljubimci dobivaju potrebnu prehranu. Kada formuliramo naše recepte, svaki novi razvoj recepta uključuje veterinare, osiguravajući vam da je zdravlje vaših ljubimaca naš glavni prioritet.

 

Obveza 2025

Trudimo se brinuti o našim kućnim ljubimcima, ali također imamo dužnost brinuti se za naš planet. Godine 2018. Nestlé je najavio svoju ambiciju da do 2025. učini 100% svoje ambalaže koja se može reciklirati ili ponovno upotrijebiti.

Međutim, bez rješenja koja se mogu reciklirati i izgrađenih tokova u velikom obimu, potrebno nam je vrijeme da radimo na tome budući da se naš proizvod prodaje diljem Europe i izvan nje. Već smo započeli naše napore gdje se dio naše ambalaže može reciklirati, ali znamo da još moramo puno učiniti.

Trenutačno radimo na više alternativa, stoga provjerite svoj Friskies paket za više informacija o tome kako najbolje odložiti našu ambalažu u vašoj zemlji i budite strpljivi s nama dok nastavljamo raditi na tome da postanemo održiviji brend.