Your Pet, Our Passion.

Služba za zaštitu podataka
Nestlé


 

Naša obavijest o privatnosti podataka i Vi

Privatnost je važna.

Znamo da je privatnost podataka danas najvažnije pitanje i želimo da uživate u vašoj interakciji s nama, znajući kako cijenimo i štitimo vaše osobne podatke.

U ovom tekstu ćemo vam objasniti kako obrađujemo vaše osobne podatke, svrhe u koje ih obrađujemo i koje su vaše koristi od toga. Također ćete saznati koja su vaša prava i kako nas možete kontaktirati.

Naravno, ako želite više detalja, dobit ćete pristup cjelovitoj Obavijesti o privatnosti podataka ovdje.

Ažuriranje ove obavijesti o privatnosti

Obzirom da se poslovanje i tehnologija razvijaju, možda ćemo morati mijenjati ovu Obavijest o privatnosti podataka. Potrebno je redovno čitati ovu Obavijest o privatnosti podataka kako biste bili sigurni da ste obavješteni o tome kako Nestlé Adriatic d.o.o. koristi vaše osobne podatke.

Mlađi ste od 16 godina?

Ako ste mlađi od 16 godina, molimo vas sačekajte da postanete malo stariji kako biste stupili u kontakt sa nama ili zamolite roditelja ili staratelja da nas kontaktiraju! Ne možemo sakupljati i koristiti Vaše osobne podatke bez njihove suglasnosti.

Koje podatke prikupljamo?

 • Osobne podatke koje nam dajete, npr. kreirate korisnički račun, kada se prijavite na našim web-stranicama, obavite kupnju, obratite nam se, pružite povratne informacije, ispunite obrazac, pošaljite nam e-mail, pozovete nas, podijelite sadržaj na Nestlé web-stranici ili javno dijelite informacije o Nestlé-u na društvenim medijima.
 • Podatke koje kreiramo (npr. podatke koji se prikupljaju automatski kada kupite proizvod, kada pristupate nekoj od naših web-stranica ili aplikacija, npr. IP adresa, ID uređaj, koji preglednik koristite ili kakva je vaša interakcija sa Nestlé web-stranicama prije ili nakon što ste otvorili Nestlé korisnički račun. Za više informacija o ovim tehnologijama možete vidjeti našu Obavijest o kolačićima
 • Podatke prikupljene iz drugih legitimnih izvora kao što su Nestlé promotivni partneri, iz javnih izvora, podaci iz vaše interakcije sa našim oglašavanjem ili osobni podaci koji su dio vašeg profila na društvenoj mreži i koje ste nam stavili na raspolaganje.

Kliknite ovdje kako biste saznali više .

Zašto obrađujemo vaše osobne podatke?

Obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo komunicirali sa vama, realizirali vaše naloge za kupovinu, odgovorili na vaša pitanja i dostavili vam podatke o nama i našim proizvodima. Također obrađujemo vaše osobne podatke jer nam to pomaže u poštivanju zakona, prodaji ili prenošenju bilo kojeg relevantnog dijela našeg poslovanja, upravljanju našim sustavima i financijama, provođenju istraga i ostvarivanju zakonskih prava. Kombiniramo vaše osobne podatke iz svih izvora kako bismo vas bolje razumjeli te tako da poboljšate i personalizirate svoje iskustvo kada surađujete sa nama.

Kliknite ovdje kako biste saznali više .

Tko može pristupiti vašim osobnim podacima i zašto?

Ograničavamo otkrivanje vaših osobnih podataka drugima, ali moramo otkriti vaše podatke u određenim slučajevima i uglavnom sljedećim primateljima:

 • Društvima u okviru Nestlé Grupe, gdje su potrebni za naše legitimne interese ili uz Vašu suglasnost;
 • Trećim stranama koje smo angažirali da pružaju usluge kao što su administracija Nestlé web-stranica, aplikacija i usluga (na primjer karakteristike, programi i promocije) koje su vam na raspolaganju, uz odgovarajuću zaštitu;
 • Odgovarajućim javnim agencijama i organima vlasti, ukoliko to bude potrebno prema zakonu ili legitimnom poslovnom interesu.

Kliknite ovdje kako biste saznali više .

Prijenos vaših osobnih podataka

Možemo obraditi vaše osobne podatke izvan zemlje u kojoj se nalazite uključujući zemlje izvan europskog ekonomskog područja za svrhe navedene u ovoj obavijesti. Kada prenosimo vaše osobne podatke u druge zemlje, poduzimamo razumne korake kako bismo osigurali poštivanje važećih zakona.

Kliknite ovdje kako biste saznali više .

Što su kolačići?

Kolačići su tekstualne datoteke, koje se šalju Vašem računalu s web-stranica koje posjećujete. Kolačići se zatim, prilikom svakog narednog posjeta, šalju natrag na web-stranicu s koje su potekli ili na drugu web-stranicu koja prepoznaje te kolačiće. Koriste se kako bi web-stranica uopće radila ili kako bi radila učinkovitije, te kako bi osigurali informacije vlasnicima web-stranice.

Koristimo termin "kolačići" u cijeloj ovoj Obavijesti kako bismo pokrili i sve slične tehnologije, kao što su Lighthouse SDK, datoteke evidencija, oznake piksela.

Možete vidjeti koji se kolačići koriste na ovoj web-stranici klikom ovdje.

Na Nestlé web-stranicama koristimo sljedeće vrste kolačića:

Tipovi kolačića

Životni vijek

a) Kolačići za funkcionalnost stranice

Ovi kolačići Vam dopuštaju kretanje stranicom i korištenje naših funkcija, kao što su
registracija, prijava i omiljeni proizvodi. Onemogućite li ove kolačiće, određeni dijelovi
web-stranice neće funkcionirati kada ste Vi u pitanju, na primjer, dodavanje proizvoda u Vašu
košaricu, prelazak na blagajnu.

Koliko god bude potrebno

b) Analitički kolačići

Ovi nam kolačići pomažu izmjeriti i analizirati način korištenja naše web-stranice, aplikacije
i mobilne platforme kako bismo unaprijedili njihovu funkcionalnost i Vaše iskustvo.

90 dana

c) Kolačići preferencija kupaca

Kada pretražujete naše stranice, ovi kolačići upamtit će Vaše preferencije (kao što su jezik ili
lokacija), kao i druge informacije koje nam izaberete dati, kako bismo Vam pomogli skrojiti iskustvo
po Vašoj mjeri i učiniti ga relevantnijim i više prilagođenim sebi.

90 dana

d) Kolačići za reklamiranje ili ciljano oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklamnih oglasa relevantnih za Vas. Oni također ograničavaju
broj prikaza određenog oglasa i pomažu nam u mjerenju učinkovitosti naših marketinških kampanja. Informacije
koje dobivamo preko ovih kolačića također možemo upotrijebiti prilikom reklamiranja za koje ste možda
zainteresirani na temelju Vašeg ranijeg on-line ponašanja. Te informacije možemo podijeliti s drugim stranama,
uključujući naše partnere.

90 dana

e) Kolačići društvenih medija

Ovi kolačići se koriste kada na Nestle web-stranici izaberete opciju za dijeljenje tih informacija na
društvenim mrežama. Društvene mreže će evidentirati da ste to učinili Te informacije mogu biti poveznicom
povezane s aktivnostima ciljnog oglašavanja/reklamiranja.

90 dana

Možete imati pristup i promijeniti Vaše preferencije preko kolačića u svakom trenutku klikom ovdje.

Pored toga, po potrebi, možete odbiti suglasnost za kolačiće posjetom sljedećih stranica: http://www.aboutads.info/choices/#completed ili http://www.youronlinechoices.eu/

Koja su vaša prava nad vašim osobnim podacima?

Kad god vas zamolimo da nam dostavite bilo kakve osobne podatke, bit ćete obavješteni zašto su nam potrebni i kako ćemo ih koristiti. Vaši osobni podaci bit će obrađeni samo u svrhe navedene u našoj obavijesti o privatnosti podataka ili u bilo koje druge daljnje namjene o kojima ste obavješteni prije nego što počne obrada. Ako odlučite ne dostaviti Osobne podatke kada vas zamolimo za iste, to može ograničiti usluge koje vam nudimo. Na primjer, ako ne navedete svoju adresu, ne možemo vam dostaviti vašu narudžbu.

Ako dijelite osobne podatke sa nama, imate pravo (i) zatražiti pristup (tj. pitati nas koje podatke imamo o vama te dobiti kopiju istih), (ii) tražiti izmjene ili (iii) zatražiti da se podaci izbrišu. Ovo možete napraviti na način da se prijavite na svoj korisnički račun ili nas kontaktirate slanjem elektroničke pošte na: info@hr.nestle.com ili na datasecurity@hr.nestle.com

 • Također možete odbiti marketinške obavijesti (i) klikom na link za odjavu koji je naveden u svakom e-mailu/SMS-u koji primite; (ii) izmjenom preferencija preko vašeg korisničkog računa ili nas kontaktirajte na 0800 600 604 ili na datasecurity@hr.nestle.com.
 • Za kolačiće i slične tehnologije, možete upravljati vašim preferencijama pomoću alata za namještanje kolačića u donjem desnom uglu ekrana.
 • Možete tražiti prijenos vaših osobnih podataka u drugu kompaniju.
 • Možete se protiviti obradi vaših osobnih podataka u određenim okolnostima.

Možete podnijeti žalbu

 • Ako ste zabrinuti zbog eventualnog ometanja vaše privatnosti ili zloupotrebe vaših osobnih podataka s naše strane, kontaktirajte nas i podnesite žalbu. Nadamo se da ćemo vam moći odgovoriti na pitanja o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke. Međutim, ako imate neriješena pitanja, također se imate pravo žaliti nadležnim tijelima za zaštitu podataka.

Kliknite ovdje kako biste saznali više .

Sigurnost podataka i njihovo zadržavanje

Koristimo niz mjera kako bi vaši osobni podaci bili povjerljivi i sigurni, uključujući i ograničavanje pristupa vašim osobnim podacima na osnovu djelokruga rada i potrebe za poštovanjem odgovarajućih standarda sigurnosti za zaštitu podataka.

Poduzimamo sve razumne korake kako bismo osigurali da se vaši osobni podaci obrađuju u najkraćem roku koji je potreban u vezi sa: (i) ciljevima navedenim u ovoj Obavijesti o privatnosti podataka; (ii) svim dodatnim svrhama o kojima ste obavješteni na vrijeme ili prije vremena prikupljanja relevantnih osobnih podataka ili početka relevantne obrade; ili (iii) kako to zahtjeva ili dopušta važeći zakon; i nakon toga, tijekom trajanja bilo kojeg perioda zastarijevanja. Ukratko, kada vaši osobni podaci više ne budu potrebni, uništit ćemo ih ili izbrisati na siguran način.

Kliknite ovdje kako biste saznali više .

Kontaktirajte nas

Nestlé Adriatic d.o.o. postupa kao voditelj obrade vaših osobnih podataka koji se obrađuju prema ovoj Obavijesti o privatnosti podataka ili u vezi sa njom. Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentare u vezi s ovom Obavijesti o privatnosti podataka ili Nestlé praksama prikupljanja i obrade osobnih podataka, obratite nam se na:

Broj telefona: 0800 600 604

E-mail: info@hr.nestle.com i  datasecurity@hr.nestle.com

Adresa: Avenija Većeslava Holjevca 40, 10010 Zagreb