Your Pet, Our Passion.
Najbolja imena za mužjake i ženke mačke

Najbolja imena za mužjake i ženke mačke

5 min čitanja

Ako namjeravate donijeti kući novog mačića, morat ćete smisliti savršeno ime za njega! Zato smo napravili sljedeći popis najboljih imena za ženke i mužjake mačke: kako bismo vam pomogli da svom četveronožnom prijatelju date ime koje mu savršeno odgovara, ovisno o tome je li ženka ili mužjak.

Kada konačno dobijete novog mačića, imat ćete vrlo važan zadatak: odabrati ime! To može biti često jednostavno: pogledate u njegove velike, slatke oči i savršeno ime za mačića vam jednostavno padne na pamet. Ali ponekad nije tako jednostavno, i trebate malo inspiracije.

Mi u Purini smo napravili ovaj popis svih imena za ženkei mužjake mačaka, kako bismo vam pomogli pronaći savršeno ime za vašeg novog pufnastog prijatelja.  

Savjeti za odabir imena za ženku mačku

Prvi korak u odabiru imena za vašeg mačića je osigurati da ime nije predugo. Iako nema ničeg smješnijeg od mačke sa imenom Pawdry Hepburn ili Lord Pahuljica, to može biti zbunjujuće za vašeg mačića. Vjerojatno nećete trebati zvati svoju mačku u prepunom parku (kao što je slučaj s psima), ali ipak je dobra ideja odabrati imena koja se sastoje od jednog ili dva sloga. Ili, ako zaista želite da ime bude duže, razmislite o tome kako će glasiti skraćena verzija.

Ako ste strpljivi, ponekad je bolje pričekati nekoliko dana prije nego što odlučite o imenu mačke, tako da možete uzeti u obzir njezinu osobnost i pasminu. Možda ćete primjetiti da nakon što provedete neko vrijeme sa svojim novim prijateljem, idealno ime za mače će vam se javiti u mislima na osnovu nečega što radi ili načina na koji izgleda! Pogledajte još imena za mačke ovdje: 100+ ideja za svaku osobnost.

Ideje za imena za ženke mačke

Dinah

Možda prepoznajete ime ove slatke mačke iz Alise u zemlji čudesa. Karakterizirana kao pahuljasta crvenokosa mačka s velikim zelenim očima u filmu iz 1950-ih, ovaj je naziv savršen za mačiće s avanturističkim osobnostima.

Plavi zvončić

Nema ništa slađe od mačića s imenom cvijeta. Ako imate mačku s plavim očima, ovo ime je savršeno za odavanje počasti azurnoj boji njenih očiju - ili, ako imate ruskog plavog mačića, bit će savršen način za igre riječi na temelju imena pasmine, također se odnoseći na njezino prekrasno plavo krzno. 

Đumbirka

Ako imate crvenodlaku mačku, najbolje je odabrati klasično ime za mače. Misleći na začinjeni crveni korijen đumbira, to je savršeno ime za crvenodlake, hrabre i razigrane mačiće.

Mici

Ovo je ime za ženku koje je postalo vrlo popularno u posljednjih nekoliko godina. Iako se ime odnosi na sve pasmine mačaka, mislimo da najbolje odgovara mačkama u smokingu s bijelo-crnim krznom i bijelim šapama ili snježnim cipelicama, zahvaljujući njihovim slatkim bijelim "rukavicama"!

Rubinka

Među dragim kamenjem, rubin je jedno od najboljih i najpopularnijih imena kada se radi o nakitu. Ono je savršeno za smeđe abesinske ili smeđe bengalske mačke, jer ove dvije pasmine imaju impresivno bogatu crvenu dlaku.

Zvončica

Ako imate mačku male i elegantne pasmine, upravo bi Zvončica moglo biti ime koje tražite. Preuzeto od vile iz Petra Pana, ovo ime za mačke najbolje odgovara manjim hrabrim mačićima ili onima koji imaju ličnost poput dive (kao što je njihov nadimak).

Luna

Ovo divno ime dolazi od rimske boginje Mjeseca, a na latinskom znači "mjesec". Bilo da imate snježnobijelog mačića ili potpuno crnu mačku kojoj možete dati ironično ime, ova čarobna riječ definitivno će odgovarati maloj božici u vašem životu. 

Imena za mužjake mačke
 

Alfie

Će savršeno odgovarati vašem vrlo pametnom i šarmantnom mačiću. Ime znači "mudri savjetnik" i skraćena je verzija imena Alfred, ali smatramo da je skraćena verzija puno prikladnija za četveronožnog prijatelja.

Oscar

Iz istog raspona kao Alfie, Oscar je starije ime koje dobiva na popularnosti. Ovo ime znači "Borac prvak" i idealno je ako vaš mačić voli loviti. 

Milo

Milo znači "vojnik" i vrlo je svestrano ime za mačku, pogodno za gotovo svaku pasminu i boju. Bilo da imate prugastog mačka ili onoga s karakterističnim šarama, ovo će ime definitivno odgovarati.
 
Meeko

Ovo ime je savršen izbor ako je vaš mačić vrlo lukav i pomalo pohlepan. Ime dolazi od nestašnog rakuna iz Pocahontasa, koji uvijek pravi nevolje. Zato mislimo da je to zabavno i slatko ime za vašeg mačka.

Frodo

Ovo ime dolazi iz klasičnog djela J.R.R. Tolkiena, Gospodar prstenova. Frodo je mali i dlakavi hobit, vrlo hrabar. Dakle, ako imate hrabru i pufnastu mačku, ovo ime bi joj savršeno odgovaralo. 

Simba

Ako vaša mačka ima osobnost velike mačke, Simba bi bilo odlično ime. Postao je popularan zahvaljujući animaciji Kralj lavova, a ime zapravo potječe iz swahili jezika i znači "lav".

Oliver

Oliver dolazi od latinskog imena "maslina" i super je slatko ime za mačku. To je još jedno ime koje bi se jako dobro uklopilo uz crvenkastu mačku, s obzirom na to da je u Disneyjevom filmu "Oliver i prijatelji" crvenkasta, preslatka mačka glavni lik.

Nadamo se da ste pronašli najoriginalnija i najprikladnija imena za ženke i mužjake u našem članku. Inspirirajte se našim popisom kako biste pronašli savršeno ime za svog novog mačjeg prijatelja. Odaberite mudro uz naše savjete! Ova imena mačaka također su prikladna za mačiće. Ako tražite imena za mačke ili imena mačaka povezana sa određenom bojom, pozivamo vas da pročitate naše sljedeće članke: izvanredna imena za sive mačke, najbolja imena za crne mačke, najljepša imena za bijele mačke.