Grickalice i poslastice za mačke

Kao ljubitelj mačaka, znate koliko primamljivo može biti svojem krznenom prijatelju davati poslastice i komadiće hrane uz glavne obroke.
Fluffy ginger cat being stroked by owner
Fluffy ginger cat being stroked by owner
Fluffy ginger cat being stroked by owner

Mačke i mlijeko

Milk being poured into bowl

Kaže se da mačke vole mlijeko - ali u stvarnosti njihov probavni sustav nije dizajniran da se nosi s laktozom u mlijeku (vrsta prirodnog šećera koji se nalazi u mliječnim proizvodima). U stvari, mnoge će mačke dobiti proljev ako im date da piju kravlje mlijeko.

Posebno mlijeko za mačke ima nisku razinu laktoze kako bi se izbjegle ove probavne tegobe, ali, kao i sa svim poslasticama, to mlijeko sadrži dodatne kalorije koje se trebaju uzeti u obzir kod uravnotežene prehrane. Posebno mlijeko za mačke ne smije se koristiti kao zamjena za vodu - ako mački date posebno formulirano mlijeko, trebali biste smanjiti njihov ukupni unos kalorija.

Poslastice za mačke

Poslastice ili mačji keksi mogu biti vrlo korisni za nagrađivanje vašeg krznenog prijatelja, a svi mi uživamo davati našem ljubimcu ukusne poslastice kako bismo pokazali koliko ih volimo! Samo ne zaboravite prikladno smanjiti mački glavni obrok i izaberite poslastice koje su nutricionistički uravnotežene kako biste izbjegli narušavanje njihove prehrane. Dostupne su i poslastice za vrlo mlade mačke, ali se ne preporučaju. Više informacija o hranjenju mačića možete pronaći na stranici Prehrana vašeg mačića. Pobrinite se da osim glavnog jela i poslastica vaša mačka ima pristup čistoj, svježoj i pitkoj vodi tijekom cijelog dana. Razmislite o korištenju komadića hrane iz glavnog jela kao nagrade, pogotovo ako je na posebnoj prehrani iz medicinskih razloga ili mora smršaviti, jer tada poslastice nisu dopuštene. Ako sami niste sigurni, provjerite sa svojim veterinarom.
Two cats sitting together icon
Felix logo

FELIX, vodeći brend hrane za mačke u Hrvatskoj, u svojoj ponudi ima razne mačje poslastice, kliknite ovdje kako biste saznali više

FELIX POSLASTICE