Your Pet, Our Passion.
Bengalska mačka

Bengalska mačka

Bengalska mačka je velika, uglađena i vrlo mišićava mačka s debelim repom koji se spušta nisko. Divlji izgled bengalske mačke pojačan je njezinom prepoznatljivom gustom i raskošnom pjegavom ili mramoriranom dlakom. Njegova široka glava ima male uši i izražene jastučiće brkova, a oči su mu crnog ruba i bademastog oblika. Rep je debeo, sužava se na crni vrh. Ne postoji nijedna druga pasmina mačaka koja pokazuje učinak zlatne ili biserne prašine (sjaj) koji se može naći kod nekih bengalskih mačaka i može biti vrlo zahtjevna zbog visoke razine aktivnosti.

Ono što treba znati
  • Vrlo aktivna i znatiželjna mačka
  • Društvena i ovisna mačka
  • Vrlo pričljiva mačka
  • Vitka i elegantna pasmina mačke
  • Zahtijeva njegu jednom tjedno
  • Nehipoalergenska pasmina
  • Vanjska mačka
  • Može zahtijevati upoznavanje prije života s djecom

Osobnost

Bengalske mačke imaju nježan karakter. Imaju izuzetno energičnu, razigranu prirodu. Bengalske mačke su inteligentne i izgleda da na sve oko sebe gledaju kao, 'može li se s tim igrati?' Spretni su, vole se penjati i mogu biti vokalni s prepoznatljivim glasom koji se opisuje kao gugutanje ili cvrkut ili kao čudan šljunčan zvuk. Bengalske mačke su vrlo glasna pasmina i imaju širok rječnik koji ponekad može biti prilično oštar, osobito u nepoznatim situacijama. Potrebno im je društvo tijekom dana kako bi spriječili dosadu, kao i prilike za penjanje i simulaciju lova.

Podrijetlo

Zemlja podrijetla : SAD

Bengalska mačka je relativno nova pasmina mačaka koja je izvorno nastala križanjem azijske leopard mačke s domaćom mačkom u SAD-u. Bengalska mačka svoje je ime dobila po latinskom nazivu svog divljeg pretka, Felis Bengalensis (azijska leopard mačka). Cilj razvoja domaće pasmine bengalske mačke bio je sačuvati snažnu fizičku sličnost sa svojim prekrasnim divljim pretkom, au isto vrijeme, nova domaća pasmina dizajnirana je da bude ugodan i pouzdan obiteljski pratilac. Bengalske mačke sada su rangirane kao peta najpopularnija pasmina u Velikoj Britaniji.

Zdravlje

Prehrana

Dotjerivanje

Najbolje pasmine mačaka za djecu