Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Burmanska mačka

Burmanska mačka

Burmanska mačka je srednje veličine, sa zaobljenom glavom i elegantnim, ali dobro mišićavim tijelom. Pasmina nije velika i čvrsta kao britanska kratkodlaka mačka. Oči su velike i sjajne i mogu biti bilo koje nijanse žute - često se čini da se mijenjaju u varijacijama u kvaliteti svjetla. Rep je ravan i završava zaobljenim vrhom kista. Fina, kratka sjajna dlaka prepoznatljiva je značajka burmanske mačke i leži uz tijelo. Burmanska mačka dolazi u 10 boja, ali u svim bojama će donji dio biti svjetliji od leđa i sjenčanje će biti postupno.

Ono što treba znati
  • Vrlo aktivna i znatiželjna mačka
  • Društvena i ovisna mačka
  • Vrlo pričljiva mačka
  • Pasmina mačke prosječne građe
  • Zahtijeva njegu jednom tjedno
  • Nehipoalergenska pasmina
  • Vanjska mačka
  • Sjajna obiteljska mačka

Osobnost

Burmanska mačka je izuzetno prijateljski nastrojeno i nježno stvorenje koje treba pažnju ljudi da bi bilo sretno. Pasmina burmanske mačke vrlo je zahtjevna i burmanske mačke će pratiti vlasnike po kući tražeći pozornost – čak se mogu popeti na nogu svog vlasnika moleći da ih podignu i maze! Kao vrlo glasne mačke često će pozdraviti vlasnike kada se vrate kući ili zahtijevati što žele te se uključiti u sve aktivnosti. Odani svojim vlasnicima, ponekad su poznati kao 'pas mačka' jer se mnogi rado igraju vraćanja. Vrlo su inteligentni i mogu riješiti probleme kao što je otvaranje vrata i često su uspješni umjetnici bijega!

Podrijetlo

Zemlja podrijetla : Burma

Tamnosmeđa mačka, koja oblikom podsjeća na sijamsku mačku, prvi je put odvedena s dalekog istoka u Kaliforniju 1930-ih. Kako u to vrijeme nije bilo drugih burmanskih mačaka u Americi, pasmina 'Wong Mau' je parena sa sijamskom mačkom Seal Point. Kroz selektivni uzgoj nova pasmina tamne dlake postala je poznata kao burmanska mačka koju poznajemo danas. Burmanska mačka je prvi put priznata kao pasmina u Americi, au Europu je stigla 1940-ih. Programi uzgoja su od tada razvili niz boja dlake.