Your Pet, Our Passion.
Cornish Rex

Cornish Rex

Cornish Rex mačke su mišićave i imaju vitak, širok oblik. Osjećaju se težima nego što izgledaju. Mačka ima dugu glavu klinastog oblika, ravnu lubanju i velike visoko postavljene uši. Njegova najizrazitija karakteristika je kovrčava dlaka koja je fina i mekana na dodir. Kovrčava dlaka nema zaštitnih dlaka i trebala bi biti valovita i namreškana. Brkovi su kovrčavi kao i ostatak dlake. Pasmina mačaka Cornish Rex ima karakterističan miris koji neki vlasnici opisuju kao pomalo "sirast". Može imati bilo koju boju ili uzorak dlake. .

Ono što treba znati
  • Zaigrana i znatiželjna mačka
  • Prijateljski nastrojena, ali neovisna mačka
  • Pomalo pričljiva mačka
  • Vitka i elegantna pasmina mačke
  • Zahtijeva njegu jednom tjedno
  • Hipoalergenska pasmina
  • Može zahtijevati upoznavanje prije života s djecom

Osobnost

Cornish Rex mačke imaju nestašnu stranu svog karaktera i osobnost koja se gotovo može opisati kao vječno mlada! Rexovi su vrlo inteligentni, uživaju u igri i vole učiti nove trikove. Oni će rado satima igrati igre dohvaćanja. Iako su živahne mačke, imaju mirnije trenutke kada se rado sklupčaju u krilu. Cornish Rex mačke mogu brzo postati hladne i uvijek će tražiti najtoplije mjesto za spavanje.

Podrijetlo

Zemlja podrijetla: Engleska (grof Cornwall)

Pasmina mačaka Cornish Rex duguje svoje postojanje prirodnoj mutaciji koja je otkrivena kod mačića koje je rodila mačka s farme u Cornwallu 1950. - imalo je kovrčavu dlaku. Spareno je s majkom, a dva legla rođena su s kovrčave dlake koje se sada povezuju s pasminom. Mutacije kovrčave dlake kod mačke Devon Rex i mačke Cornish Rex su različite. Križanjem Devon Rex mačaka i Cornish Rex mačaka dobivaju se legla mačića s ravnom dlakom!

Zdravlje

Prehrana

Dotjerivanje

Najbolje pasmine mačaka za djecu