Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Cymric mačka

Cymric mačka

Cymric pasmina mačaka je čvrsto građena i zdepasta sa sličnim tipom tijela kao britanska kratkodlaka pasmina mačaka s velikim očima i široko razmaknutim ušima. Nedostatak repa je najistaknutija značajka pasmine. Stražnje noge su mu duže od prednjih nogu. Dlaka Cymric mačke je gusta i pruža sloj podstave preko glavnog tijela, što pridonosi okruglom izgledu. Poskok poput zeca ponekad se može vidjeti kod Cymric mačaka zbog deformacije kralježnice, slične spinabifidi, koja je povezana s bezrepošću. Cymric mačke dolaze u svim bojama i uzorcima, osim tipa pasmine špicaste sijamske mačke.

Ono što treba znati
  • Prijateljski nastrojena, ali neovisna mačka
  • Tiha mačka
  • Veća zdepasta pasmina mačaka
  • Zahtijeva njegu svaki dan
  • Nehipoalergenska pasmina
  • Može zahtijevati upoznavanje prije života s djecom

Osobnost

Cymric mačka je vrlo tiha, razigrana i inteligentna mačka. Može biti pomalo sramežljiv i rezerviran prema strancima i sklon je vrlo bliskom povezivanju s jednom osobom. To je pasmina za koju se čini da zadržava svoje ponašanje poput mačića i u odrasloj dobi.

Podrijetlo

Country of Origin: Otok Man (UK)/Kanada

Pasmina mačke Cymric je poludugodlaka verzija mačke Manx. Unatoč svom imenu, koje potječe od Cymru, keltskog imena za Wales, potječe s otoka Man. Bezrepe mačke uobičajene su na otoku Man gdje je ukrštanje među otočnim mačkama omogućilo širenje prirodne mutacije gena bez repa. Što se tiče Manx mačaka, legla Cymric mačića mogu imati zrnaste repove različitih duljina (klasificirani kao kvrgavi, kvrgavi i dugi) ili uopće nemaju repove (krupni). Programi uzgoja u Kanadi 1960-ih godina doveli su do popularnosti Cymrics u SAD-u gdje su prikazane samo potpuno bezrepe životinje.