Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Savannah mačka

Savannah mačka

Savana mačka je visoka, vitka mačka s dugim nogama i njezina konačna veličina također može ovisiti o tome koliko je taj potomak blizu križanju prve generacije - rane generacije su prilično velike. Mužjaci Savana mačaka obično su veći od ženki. Zbog nasumičnih čimbenika u hibridnoj genetici pasmine Savana mačke, može doći do značajnih varijacija u veličini, čak iu jednom leglu. Cjelokupni izgled pojedine Savana mačke uvelike ovisi o generaciji. Obično su točkaste, ali također mogu biti u klasičnim ili mramornim uzorcima, snježnim bojama i plavim ili drugim razrijeđenim bojama. Uši su visoke, duboko zaobljene i uspravne (stražnji dio ušiju ima središnju svijetlu traku obrubljenu crnom, tamno sivom ili smeđom bojom, što daje učinak poput očiju), imaju širok nos i oči s kapuljačom. Njihovi kratki repovi imaju crne prstenove, s čvrstim crnim vrhom, a oči mogu biti zelene, smeđe ili zlatne.

Ono što treba znati
  • Vrlo aktivna i znatiželjna mačka
  • Neovisna mačka
  • Pomalo pričljiva mačka
  • Vitka i elegantna pasmina mačke
  • Zahtijeva njegu jednom tjedno
  • Nehipoalergenska pasmina
  • Vanjska mačka
  • Može zahtijevati upoznavanje prije života s djecom

Osobnost

Budući da Savana mačke nisu uobičajene, teško je generalizirati njihove osobine ličnosti i koliko su predvidljive. Neki kažu da su vrlo društveni i prijateljski nastrojeni prema novim ljudima i drugim mačkama i psima, dok drugi mogu pobjeći i sakriti se ili početi siktati i režati kad vide stranca. Navodno Savana mačke također mogu skočiti vrlo visoko (8 stopa) iz stojećeg položaja i brzo uče. Ovo vjerojatno nije prva mačka. Prilično je velik i snažan i često se opisuje kao 'asertivan'. Za savane se kaže da oboje 'cvrkuću' poput servala ili mijauču poput domaće mačke ili mješavine to dvoje. Također se kaže da prilično glasno sikću.

Podrijetlo

Zemlja podrijetla: SAD

Savana mačke su prilično kontroverzne. Nastali su križanjem domaće mačke i servala — srednje velike divlje afričke mačke s velikim ušima. Ta prva križanja se zatim ponovno uzgajaju i dobivene mačke se nazivaju domaćim. Pasmina je nastala sredinom 1980-ih i priznata je od strane jedne od mačjih fancy organizacija.