Purina One Dual Nature Spirulina

Donošenje spiruline iz prirode u zdjelu vaše mačke


Iz prirode u zdjelu vaše mačke donosimo spirulinu
Spirulina je plavozelena alga koja raste u toplim vodama tropskih i suptropskih područja diljem svijeta. Pripada obitelji mikroalgi, koje su doprinjele nastanku života na Zemlji, a na našoj planeti postoji oko tri milijarde godina! Filamenti podsjećaju na spiralni oblik, zbog čega je i dobila svoj specifičan naziv, a obično raste u jezerima s puno karbonata i visokim pH, koji joj pružaju idealne alkalne uvjete za rast.
Teško da je bilo koja druga prirodna tvar poznata po tako bogatom sastavu. Modro-zelena alga je zapravo vrsta cijanobakterija. Ova odlična namirnica postoji već više od tri milijarde godina.
Spirulina je bogata proteinima, polisaharidima, vitaminima (posebno vitaminom B12) i provitaminom A (β-karoten), mineralima i esencijalnim masnim kiselinama. Štoviše, bogata je antioksidansima i ima niz korisnih svojstava.
Zahvaljujući izvrsnom prehrambenom profilu, spirulina pridonosi zdravlju ljudi i životinja (uključujući kućne ljubimce poput pasa i mačaka). Pruža brojne prednosti poput zdravlja kože i krzna vašeg ljubimca, a ima i odličnu sposobnost da pomogne u jačanju imunološkog sustava. Spirulina, koja je već neko vrijeme dio ljudske prehrane, oduvijek je činila dobro za zdravlje. Vašem psu može pomoći s mnogim stvarima poput ublažavanja alergija i jačanja imunološkog sustava. Osim toga, smanjuje upale, pomaže u regulaciji probave, poboljšava rad štitnjače i može imati antikancerogena svojstva.
Spirulina je toliko snažna da je potrebna samo mala količina da biste vidjeli njezine zdravstvene prednosti. Mala količina može učiniti puno! Ako želite uključiti spirulinu u prehranu vašeg ljubimca, pokušajte s dnevnom dozom od 1/8 žličice na 10 kg tjelesne težine. Kod hranjenja je umiješajte u hranu vašeg psa, jer sama baš nije ukusna. Kao i sva dobra hrana, spirulina je odlična i za pse i za ljude. Dodajte je u svoju prehranu i uživajte; no vodite računa da o tome da ju vi i vaš pas nećete podnijeti na jednak način, pa pripazite na količinu.