Optinutrition za mačke

 

dom je tamo gdje je mačka

 

Sterilizirati ili ne svoju mačku jedna od najvažnijih odluka s kojom ćete se suočiti kao vlasnik mačke. Odluka je to koja će nedvojbeno utjecati na ponašanje, zdravlje i prehrambene navike i potrebe vaše mačke. Budući da sterilizacija mačkama donosi brojne dobrobiti poput dužeg, zdravijeg i kvalitetnijeg života, odlučili smo vam približiti sterilizaciju kroz našu kampanju “Dom je tamo gdje je mačka”.

Edukativna kampanja „Dom je tamo gdje je mačka“ prvenstveno ima za cilj educirati široku javnost, pozvati sve sadašnje i buduće vlasnike i prijatelje mačaka da svojim ljubimcima omoguće kvalitetniji i duži život, a time ujedno doprinesu smanjenju broja napuštenih mačaka i mačića, što je veliki problem u našim krajevima, pogotovo u većim gradovima.

Uz to što sprječava neželjenu skotnost, sterilizacija također pomaže u smanjenju rizika od specifičnih bolesti i smanjenja problema sa socijalizacijom. Sterilizacija mužjaka naziva se kastracija i uključuje uklanjanje oba testisa. Sterilizacija ženske mačke naziva se sterilizacija i uključuje uklanjanje oba jajnika, samostalno ili u kombinaciji s uklanjanjem maternice. Radi se o rutinskom, relativno jednostavan postupak u kojem se uklanjaju reproduktivni organi vaše mačke. Cijeli postupak trebao bi trajati samo oko 30 minuta, a oporavak vaše mačke oko tjedan dana.

Sterilizacija smanjuje proizvodnju spolnih hormona, značajno smanjujući ponašanja poput obilježavanja teritorija i borbe za teritorije kod muških mačaka te pretjerane privrženosti i agresije kod ženki što značajno povećava životni vijek kod mačaka smanjujući rizik od zaraznih bolesti tijekom borbi i ozljeda ( automobilom) kada tragaju za partnerom.

Sterilizacija ženske mačke uklanja rizik od bolesti jajnika i maternice, uključujući rak, piometru, policistične jajnike i probleme sa maternicom te također smanjuje rizik od bolesti izazvanih hormonima, poput raka mliječne žlijezde i lažne trudnoće
Sterilizacija kod mužjaka uklanja rizika od bolesti testisa, uključujući rak, i smanjuje rizik od bolesti izazvanih testosteronom (npr. Prostatitis, perianalni adenomi, perinealne kile i benigna hiperplazija prostate).
Kvalitetna i hranjiva prehrana nakon operacije je važna jer tijelu trebaju hranjive tvari kako bi se moglo učinkovito izliječiti.

Nakon što se vaša mačka potpuno oporavila, također je važno razmotriti prelazak s visokokalorične prehrane mačića na prehranu za održavanje težine s nižim kalorijama, poput PURINA® PRO PLAN® STERILISED, jer su sterilizirane mačke izložene povećanom riziku od debljanja. To je povezano sa sjedećim načinom života i uzrokovano kombinacijom nižih energetskih potreba i povećanim apetitom. Obje ove promjene uzrokovane su smanjenom proizvodnjom i izlučivanjem spolnih hormona.

OTKRIJTE ZNANSTVENO DOKAZANE DOBROBITI PURINA® PRO PLAN® HRANE

Od prvih koraka do starije dobi, PURINA® PRO PLAN® asortiman mokre i suhe hrane je znanstveno formuliran za specifične potrebe mačaka u svim stadijima života. Svaka dijeta u asortimanu je obogaćena sa posebno formuliranim spojem hranjivih tvari koje donose znanstveno dokazane zdravstvene dobrobiti.

OPTInutrition za mačke

Pet zdravih platformi OPTINUTRITION asortimana

Original

ORIGINAL

PURINA® PRO PLAN® ORIGINAL

Je formuliran i prilagođen kako bi odgovarao svim potrebama kastrirane i odrasle mačke podržavajući zdravlje mokraćnog sustava te održavanje optimalne težine vaše mačke.


Pogledajte proizvode
Sterilised

STERILISED

PURINA® PRO PLAN® STERILISED

Je formuliran i prilagođen kako bi odgovarao svim potrebama kastrirane i odrasle mačke podržavajući zdravlje mokraćnog sustava te održavanje optimalne težine vaše mačke.


Pogledajte proizvode
Delicate

DELICATE

PURINA® PRO PLAN® DELICATE

Za mačiće, odrasle i starije mačke sa osjetljivom probavom i istančanim/ izbirljivim ukusom i apetitom. Sadrži prebiotike za održavanje zdravlja probavnog sustava.


Pogledajte proizvode
HOUSECAT

HOUSECAT

PURINA® PRO PLAN® HOUSECAT

Je formuliran i prilagođen kako bi pružio sve nutritivne potrebe vašoj mački tijekom života u kući. Sa visokim udjelom energije iz bjelančevina i posebno prilagođenim dnevnim količinama hrane, ova hrana će pomoći da vaša mačka uvijek bude u kondiciji i ima optimalnu težinu.

Pogledajte proizvode

Elegant

ELEGANT

PURINA® PRO PLAN® ELEGANT

Prikladno za dugodlake mačke ili mačke sa osjetljivom kožom. Pomaže podržati zdravlje kože i prekrasnu dlaku.


Pogledajte proizvode

KITTEN

KITTEN

PURINA® PRO PLAN® KITTEN

Je formuliran i prilagođen da jača zdravlje probave kod mačića i smanjuje rizik od smetnji zahvaljujući ekstraktima iz mlijeka koji uravnotežuju crijevnu floru i jačaju crijevnu obranu. Za zdrav razvoj mačića od šest tjedana do godinu dana.


Pogledajte proizvode


Prikaz 15 Pro Plan Proizvoda