2018-07

Hranjenje šteneta

Prehrana šteneta jedan je od najvažnijih čimbenika za njegovo dugoročno zdravlje i sreću. Ukoliko odaberete visokokvalitetnu prehranu i uvedete prave prehrambene navike od samog početka, omogućujete štenetu najbolji mogući početak u životu.

Hranjenje šteneta

Obuka u vrijeme obroka

Vrijeme hranjenja treba promatrati kao priliku za treniranje šteneta. Dobro je naučiti psa da čeka dok pripremate hranu. Ukoliko imate nekoliko štenaca, možda ćete vidjeti suparništvo u želi tko će prvi jesti. Naučiti ih da čekaju može pomoći u eliminranju dijela ovog natjecanja.

Važno je biti discipliniran s hranjenjem od rane dobi. Pokušajte ne popustiti ukoliko štene cvili za hranom. To ne mora nužno značiti da su gladni - pokušajte mu odvratiti pažnju igrom, a zatim uklonite njihovu zdjelu do vremena obroka.

Najvažnije je oduprijeti se porivu da štenetu dajete drugu hranu, posebno ostatke sa stola. Hrana za ljude nije baš pogodna za štence!

Kontrola porcija


Uvijek je dobro slijediti preporučeni vodič za hranjenje prikazan na pakiranju, osim ako vam veterinar nije preporučio drugačije. Zapamtite da preporučenu dnevnu količinu treba podijeliti na tri obroka.

Hranjenje šteneta

Suha ili mokra?


Za štence se preporučuje suha hrana. Tako će se naviknuti na žvakanje prije gutanja. Svakako pazite da štene uvijek ima pristup posudi sa svježom vodom, tako da može piti tijekom cijelog dana.

Čime hraniti štene

Većina dostupnih hrana na tržištu sadrži sve hranjive tvari koje štene treba za cjelovitu i uravnoteženu prehranu, no dobro je provjeriti sastojke pri odabiru hrane. Osigurajte da su bjelančevine prisutne i da su žitarice, poput riže, dobre kvalitete. Također treba provjeriti razinu energije koju hrana nudi i količinu minerala u njoj.

PURINA® PRO PLAN® Puppy s formulom OPTISTART® znanstveno je formulirana da osigura sve hranjive tvari koje štenetu trebaju za zdrav rast i razvoj. Sadrži formulu OPTISTART®, mješavinu hranjivih tvari koja uključuje kolostrum - hranjivi sastojak iz prvog majčinog mlijeka koji pomaže podržati prirodnu obranu šteneta tijekom prve godine života.

Više o toj prehrani možete saznati ovdje.

Podijelite to s ljudima koje poznajete

ShareEmailtwitterFB