Najnovija PURINA otkrića i inovacije

U PURINA timu kontinuirano radimo na razvoju i unapređenju načina na koje možemo pomoći kućnim ljubimcima da žive zdravije, sretnije i dulje. Već više od 85 godina smo pionir u u znanstvenom napretku brige o kućnim ljubimcima i njihove prehrane. Naš stručni tim, koji okuplja više od 400 nutricionista, znanstvenika, veterinara i stručnjaka za ponašanje životinja, bavi se širokim rasponom inicijativa u četiri glavna centra u Europi i SAD-u. Krajnji cilj svih naših aktivnosti je poboljšati sve aspekte zdravlja i dobrobiti vaših kućnih ljubimaca. Navodimo samo nekoliko načina na koji smo to pomogli postići:

Razumijevanje važnosti tjelesnog stanja

Rezultati orijentir studije, koju su provodili PURINA veterinari i znanstvenici 14 godina, pokazuju da psi koji su hranjeni na način da zadrže idealno tjelesno stanje – nisu pothranjeni niti imaju pretjeranu tjelesnu težinu – žive dulje i zdraviji su od ostalih pasa iz svog legla. Kao rezultat toga, naše nutritivno uravnotežene prehrane za pse i mačke, zajedno s uputama za hranjenje, osmišljene su kako bi vam pomogle da održite idealnu težinu svog kućnog ljubimca i istovremeno mu pružite sve ključne hranjive tvari za zaštitu njegovog cjelokupnog zdravlja i dobrobiti. Sustav procjene tjelesnog stanja razvijen je u ovoj studiji, a danas ga upotrebljavaju veterinari za objektivnu i točniju procjenu tjelesnog stanja pasa i mačaka, pomažući vlasnicima kućnih ljubimaca da bolje razumiju zdravlje svojih ljubimaca. Zdravlje svog ljubimca možete procijeniti s pomoću našeg Alata za procjenu tjelesnog stanja pasa i mačaka.

Prehrambene inovacije za pse

PURINA je razvila posebnu PRO PLAN OPTIAGE hranu namijenjenu poboljšanju funkcija neurona s patentiranom ANTI-AGE mješavinom hranjivih tvari koja poboljšava kognitivne funkcije kod starijih pasa.

PURINA veterinari i nutricionisti razvili su i posebnu hranu za štence, PRO PLAN Puppy s OPTISTART® formulom, koja poboljšava imunološki sustav i štencima pruža njegu koja im je potrebna za najbolji mogući početak u životu. OPTISTART sadrži dokosaheksanoičnu kiselinu (DHA) koja se prirodno nalazi u majčinu mlijeku, a važna je za razvoj mozga i vida. OPTISTART dokazano pomaže podržati lokalne i sustavne imunološke odgovore te pomaže uravnotežiti crijevnu mikrofloru.

PURINA stručnjaci također su razvili i patentirali inovativne formule za pse velikih pasmina, posebno prilagođene njihovim individualnim nutritivnim i energetskim potrebama koje su specifične za njihovu tjelesnu građu. Ova se inovacija upotrebljava u našoj PRO PLAN Puppy i Adult Large Breed Athletic te PRO PLAN Puppy i Adult Large Breed Robust hrani, koja vašem velikom, aktivnom psu pruža sve ključne hranjive tvari za zdrav razvoj i napredak.

Inovacije u gubitku težine

PURINA je prva upotrijebila visoke razine bjelančevina za održavanje zdrave tjelesne težine tijekom učinkovitog gubitka težine kod pretilih pasa i mačaka. Također smo prvi koristili proteinsku prehranu s manjom molekularnom težinom kao pomoć pri dijagnosticiranju i liječenju kliničkih znakova alergije na hranu.

Inovacije koje podržavaju veterinare

PURINA® stručnjaci razvili su asortiman propisanih veterinarskih dijeta za pse i mačke kako bi pomogli veterinarima da prehranom riješe ili potpomognu liječenje određenih zdravstvenih stanja, koristeći prehranu kao "jedinu terapiju" ili kao dio cjelokupne terapije. PURINA® je prva razvila prehrambena rješenja koja klinički dokazano smanjuju potrebe za inzulinom kod mačaka s dijabetesom. PURINA® ProPlan®Veterinary Diets® DM Diabetes Management® dostupna je uz prethodnu preporuku veterinara.

PURINA stručnjaci razvili su i FORTIFLORA® probiotički dodatak prehrani za mačke i pse. Dostupno uz prethodnu preporuku veterinara, FORTIFLORA® dokazano promiče zdravlje crijeva te uravnotežuje i pomaže pri održavanju imunološkog sustava vašeg kućnog ljubimca. Klinički je dokazano da smanjuje nadutost kod pasa!

  • Sadrži poseban soj probiotika koji je otkrila PURINA, a koji promiče zdravlje i uravnoteženost probavnog sustava
  • Sadrži zajamčenu količinu aktivnih kultura
  • Promiče zdrav imunološki sustav

Uvijek smo u potrazi za našim sljedećim velikim otkrićem i nikada nećemo prestati pokušavati proširiti naše razumijevanje znanosti koja stoji iza prehrane za kućne ljubimce. Odani smo naprednoj inovaciji u znanosti o veterinarskoj prehrani, a krajnji nam je cilj uvijek raditi na poboljšanju svih aspekata dobrobiti vašeg kućnog ljubimca kako bi bio sretan i zdrav.