Hrana za razmišljanje – naš progled na prehranu

Kućni ljubimci donose radost u vaše i naše živote. Oni su članovi naših obitelji pa je prirodno da im uvijek nastojimo priuštiti samo najbolje. Mi smo upravo iz tog razloga već više od 85 godina posvećeni stvaranju hranjive, iznimno kvalitetne hrane za kućne ljubimce kako bismo mačkama i psima pomogli da žive dulji, sretniji i zdraviji život.

Kao vodeća kompanija u segmentu prehrane za kućne ljubimce, znamo koliko pravilna prehrana može utjecati na zdravlje kućnih ljubimca i produljiti vrijeme koje provedu zajedno s nama. Naš PURINA® tim čini 400 stručnjaka nutricionista, znanstvenika, veterinara i biheviorista za životinje čija je misija podići ljestvicu i još više unaprijediti prehranu kućnih ljubimaca. Pitate se kako ćemo to postići? Pogledajte!

1

Mi ne pokušavamo zadovoljiti standarde - naš je cilj nadmašiti ih.

Moglo bi vas iznenaditi da hrana za kućne ljubimce podliježu strožim standardima od većine ljudske hrane. Budući da čine 100% prehrane kućnog ljubimca, moraju sadržavati baš sve hranjive tvari koje su im potrebne da ostanu sretni i zdravi. Zato se hrana za kućne ljubimce često naziva „potpunom i uravnoteženom“.

Kao dugogodišnji član Europske federacije proizvođača hrane za ljubimce (FEDIAF) i kao ljubitelji kućnih ljubimaca, pomno odabiremo sastojke i iznimno se ponosimo svakim našim proizvodom. Upravo je to razlog zašto naša hrana za kućne ljubimce ne samo da ispunjava uvjete industrijskih standarda, nego ih nadmašuje.

2

Naša je tajna predanost detaljima

Odabrati pravu hranu za vašeg kućnog ljubimca može biti vrlo težak zadatak. Hoće li mu hrana pružiti sve hranjive tvari koje su mu potrebne? Koja su sve ispitivanja provedena kako bi se osigurala „sigurnost“ hrane? Hoće li mu se svidjeti okus? U potpunosti razumijemo vašu zabrinutost - uostalom, većina nas ima vlastite kućne ljubimce.

Želimo da svaki vlasnik kućnog ljubimca bude siguran u visoku kvalitetu naših proizvoda. Zato uvijek idemo korak dalje kako bismo našim četveronožnim prijateljima pružili sigurne, hranjive i ukusne proizvode. Postupak osiguravanja visoke kvalitete kojim se vodimo ima više od 50 različitih koraka. Stoga i mi, baš poput vas, kada je u pitanju zdravlje i sreća kućnog ljubimca, ništa ne prepuštamo slučaju!

Nastavite čitati kako biste otkrili više detalja o koracima koje poduzimamo kako bi se osigurala usklađenost naših proizvoda s najvišim standardima.

3

Recept za uravnoteženu prehranu

Znamo da svom ljubimcu nastojite pružiti uravnoteženu, hranjivu prehranu koja će mnogostruko poboljšati kvalitetu njegova života. Također smo svjesni da je besmisleno proizvoditi vodeće brendove u industriji prehrane za kućne ljubimce ako ih kućni ljubimci odbijaju jesti ili ne uživaju dok ih jedu - ili ih je toliko teško probaviti da ljubimcima ne pružaju potrebne hranjive tvari.

Stoga, ako tijekom razvoja naše nove hrane za kućne ljubimce mačka frkne nosom ili ta formula ne zainteresira psa, smjesta se vraćamo na početak. Upravo nas naša ljubav prema kućnim ljubimcima i radost koju oni unose u naše živote motivira da razvijemo hranu i osiguramo prehranu koja će im omogućiti da iskoriste ono najbolje iz svakog trenutka.

4

Znamo što radimo

Kada je riječ o brizi za kućne ljubimce, za nas nije dovoljno vjerovati industriji na riječ – mi želimo provjeriti činjenice sami. Tako smo i postali vodeća kompanija u svijetu, u znanosti o prehrani kućnih ljubimaca.

Neprekidno radimo na istraživanju uzroka pretilosti, kao i na proučavanju učinaka novih trendova i otkrića u ljudskoj prehrani. Sve je to dio naše misije da obogaćujemo živote kućnih ljubimaca i ljudi koji ih vole, te da kućnim ljubimcima pomognemo da uživaju u dugom, sretnom i zdravom životu.

5

Gledamo širu sliku

Znamo da najbolji sastojci ne „djeluju“ samostalno, oni se međusobno podržavaju i nadopunjuju. Rezultat toga je promišljeno razvijena mješavina hranjivih tvari koja je neizmjerno lakše probavljiva i neopisivo učinkovitija od djelovanja kojeg može pružiti samo jedan sastojak.

Stoga, umjesto da se usredotočimo na jedan sastojak, gledamo širu sliku - kako različite kombinacije hranjivih tvari mogu poboljšati zdravlje kućnih ljubimaca? Ovaj nam je pristup omogućio brojna revolucionarna otkrića, poput otkrivanja važnosti koju cjelovite žitarice imaju i kao nadopuna izvora bjelančevina (poput mesa, ribe i soje) i u promicanju zdravlja probavnog sustava.