Purina Felix poslastice za mačke

FELIX TREATS®

Zašto FELIX® poslastice?

Svi volimo pokazati našim krznenim prijateljima koliko ih volimo, a ukusne poslastice za njih su odlična nagrada. Kada ih dajete svojoj mački, ne zaboravite proporcionalno tome smanjiti njezin glavni obrok i izaberite poslastice koje su nutricionistički uravnotežene kako biste izbjegli narušavanje njihove prehrane. Dostupne su i poslastice za vrlo mlade mačke, ali se ne preporučuju. Više informacija o hranjenju mačića možete pronaći na stranici Prehrana vašeg mačića. Pobrinite se da osim glavnog jela i poslastice vaša mačka ima pristup čistoj, svježoj i pitkoj vodi tijekom cijelog dana. Razmislite o tome da komadiće hrane iz glavnog jela koristite kao nagrade, pogotovo ako je vaša mačka iz medicinskih razloga na posebnom režimu prehrane, jer tada ne smije jesti poslastice. Ako niste sigurni, provjerite sa svojim veterinarom.

Poslastice za mačke trebaju biti napravljene od visokokvalitetnih sastojaka provjerenog podrijetla. Postoje poslastice raznih okusa, oblika i tekstura. S obzirom na to da su mačke izbirljive životinje, nemojte se obeshrabriti ako vaša mačka ne voli poslastice koje joj ponudite. Sigurno ćete pronaći one kojima neće moći odoljeti ni najzahtjevnije mačke.

Zapamtite da su mačje poslastice samo dodatak zdravoj i uravnoteženoj prehrani vaše mačke. Čak i ako odaberete zdrave poslastice jednostavnog i prirodnog sastava, ne zaboravite ih tretirati poput ljudskih slatkiša ili grickalica. Svaka mačja poslastica povećava broj kalorija, koje će mačka sagorjeti penjanjem po grebalici ili trčanjem po dvorištu. Starije i manje aktivne mačke možda neće imati priliku iskoristiti višak energije što može rezultirati debljanjem, prekomjernom težinom te pretilošću, zato mačje poslastice nikada ne smiju prelaziti 20% dnevnih energetskih potreba vaše mačke.

FELIX® Party Mix

Neodoljiva šarena mješavina mesnatih i ribljih poslastica, zamamnih aroma, slasnih okusa i privlačnih tekstura. S tri neodoljiva okusa u svakoj vrećici, trostruka su poslastica!