Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

purina friskies za pse banner

PURINA FRISKIES hrana za pse

Onog trena kada pas stigne u Vaš dom, započinje i vaša obveza. Dali ste mu obećanje da ćete se brinuti o njemu, hraniti ga te pomoći da živi sretan i zdrav život pun vitalnosti, donoseći sreću svakodnevno u Vaš dom.
Kroz nekoliko desetljeća iskustva i stručnosti, Friskies hrani generacijama sretne i zdrave pse kroz svoje ukusne i kvalitetne obroke prikladne za svakodnevnu upotrebu. S tom čašću dolazi velika odgovornost. Baš kao i Vi, i mi u Friskies-u želimo učiniti sve na što smo se obvezali. Ovo je Friskies® 5 obećanja kako bismo pse održali zdravim i sretnim:


  • prehrana logo 100% potpun, uravnotežen i ukusan obrok, s kombinacijom bjelančevina životinjskog podrijetla i bjelančevina iz biljnih izvora, kao što su žitarice.
  • kvaliteta logo Provodimo na stotine dnevnih provjera kroz postupak proizvodnje.
  • strucnost logo Napravljeno od strane Purina stručnjaka.
  • sljedivost logo Napravljeno s visokokvalitetnim sastojcima pažljivo odabranih od provjerenih dobavljača.
  • obveza logo Na korištenje pakiranja od 100% recikliranog ili ponovno upotrjebljenih materijala do 2025. godine.


Suha hrana Purina Friskies

Sva naše recepture napravljene su bez dodanih umjetnih bojila, pojačivača okusa ili konzervansa. Friskies® nudi širok asortiman ukusnih receptura posebno prilagođenih dobi, veličini i razini aktivnosti Vašeg psa. Odaberite onu koja najbolje odgovara Vašem psu.

Odaberite JUNIOR asortiman za Vašeg štenca kako biste mu osigurali sve potrebne nutrijente za zdrav rast. Ukoliko imate psa male pasmine, odaberite MINI MENU asortiman. ACTIVE proizvodi prilagođeni su aktivnijim psima, dok BALANCE proizvodi nude optimalan omjer hranjivih tvari za pse bez specifičnih potreba. DIGESTION proizvodi prilagođeni su psima s osjetljivom probavom, a OMEGA proizvod donosi koristi za kožu.

FRISKIES® ACTIVE, s govedinom 500g

FRISKIES® ACTIVE, s govedinom 500g

buton
FRISKIES® ACTIVE, s govedinom

FRISKIES® ACTIVE, s govedinom 2.4kg

buton
FRISKIES® ACTIVE, s govedinom

FRISKIES® ACTIVE, s govedinom 10kg

buton
FRISKIES® ACTIVE, s govedinom

FRISKIES® ACTIVE, s govedinom 15kg

crvena strelica
FRISKIES® BALANCE, s piletinom, govedinom i povrćem

FRISKIES® BALANCE, s piletinom 300g

buton
FRISKIES® BALANCE, s piletinom, govedinom i povrćem

FRISKIES® BALANCE, s piletinom 2.4kg

buton
FRISKIES® BALANCE, s piletinom, govedinom i povrćem

FRISKIES® BALANCE, s piletinom 10kg

buton
FRISKIES® DIGESTION, ukusna kombinacija govedine i janjetine s cikorijom

FRISKIES® DIGESTION, s govedine i janjetine

crvena strelica
Friskies® Omega, s govedinom i ribom

Friskies® Omega, s govedinom i ribom

crvena strelica
FRISKIES® JUNIOR, s piletinom, povrćem i mlijekom

FRISKIES® JUNIOR, s piletinom i povrćem 500g

crvena strelica
FRISKIES® JUNIOR, s piletinom, povrćem i mlijekom

FRISKIES® JUNIOR, s piletinom i povrćem 2.4 kg

buton
FRISKIES® MINI MENU, s govedinom

FRISKIES® MINI MENU, s govedinom

buton
FRISKIES® MINI MENU, s piletinom i povrćem

FRISKIES® MINI MENU, s piletinom i povrćem

buton

Purina Friskies Mokra Hrana

Friskies mokra hrana u vrećicama sadrži sve hranjive tvari potrebne Vašem psu, a kroz različite okuse donosi i raznolikost u prehranu pasa.

FRISKIES® Adult, s govedinom i krumpirom u umaku

FRISKIES® Adult, s govedinom i krumpirom u umaku

buton
FRISKIES® Junior, s piletinom i mrkvom u umaku

FRISKIES® Junior, s piletinom i mrkvom u umaku

buton
FRISKIES® Junior, s piletinom i graškom u želeu

FRISKIES® Junior, s piletinom i graškom u želeu

buton
FRISKIES® Adult multipakiranje 4x100g

FRISKIES® Adult multipakiranje 4x100g

butonPurina Friskies Poslastice

Friskies poslastice zdravo su i ukusno riješenje za Vašeg psa u bilo kojem dijelu dana. Radi se o recepturama s antioksidansima za potporu imunološkom sustavu, omegom 3 i 6 za zdravlje kože i krzna te vitaminima za visoku razinu energije uz bjelančevine za jake mišiće.

FRISKIES® Picnic s govedinom

FRISKIES® Picnic, s govedinom

buton
FRISKIES® Picnic, s piletinom

FRISKIES® Picnic,
s piletinom

buton
FRISKIES® Picnic Variety, s govedinom, s piletinom, s janjetinom

FRISKIES® Picnic
Variety

buton
FRISKIES®Beggin' Strips, okus slanine

FRISKIES®
Beggin' Strips

buton
FRISKIES® T-Bonz, s govedinom

FRISKIES® T-Bonz, s govedinom

buton
FRISKIES® Funtastix, okus slanine i sira

FRISKIES® Funtastix, okus slanine i sira

buton


imate li pitanja za pse
Što znači "mješavina proteina životinjskog i biljnog podrijetla"? Zašto bi to bilo dobro za mog psa/mačku?
Proteini su esencijalni nutrijent koji ima koristi za mnoge tjelesne funkcije, kao što su razvoj mišića, oporavak tkiva, transport kisika u krv, imunološke funkcije, a istovremeno djeluje kao enzim i izvor energije. Proteini se sastoje od aminokiselina i mogu biti životinjskog ili biljnog podrijetla. Psi/mačke mogu imati koristi od aminokiselina iz proteina oba podrijetla. Većina proteinskih sastojaka nema sve potrebne aminokiseline u potrebnim omjerima, pa nisu učinkovite kada se konzumiraju kao jedan izvor bjelančevina. Pažljiva kombinacija dva izvora proteina osigurava optimalnu ravnotežu aminokiselina.
Koji je protein najbolji za mog psa/mačku? Biljni, ili onaj životinjskog podrijetla?
Oba proteina su sastavljena od aminokiselina, pa se ne može reći koji je od njih bolji. Većina sastojaka unosi različite hranjive tvari u hranu za životinje. Koristeći sastojke koji sadrže proteine oba podrijetla, nutricionisti mogu uživati u blagodatima svakog sastojka, pružajući tako kućnim ljubimcima potpunu, uravnoteženu i ukusnu hranu.
Zašto kroketi Friskies izgledaju drugačije?
Doista, kroketi Friskies izgledaju drugačije u pogledu boje, jer su crveni kroketi uklonjeni, zamijenivši ih zelenim, narančastim, smeđim ili onima prirodne boje. Uvjeravamo vas da Friskies nastavlja koristiti samo prirodna bojila, arome i konzervanse u sirovinama i tvornicama. A ove prirodne boje uvijek su bile sigurne za konzumaciju.
Što znači "svaki sastojak ima svrhu"? Koji se sastojci koriste u proizvodima Friskies i koja im je svrha?
Svaki sastojak koji se koristi u našoj recepturi u skladu je sa Standardima prehrane za mačke/pse i osigurava 100% potpunu i uravnoteženu prehranu ili unosi raznolikost u naše proizvode. Za informacije o sastojcima koji se koriste za proizvode Friskies, njihovoj namjeni i prednostima u hrani za životinje, posjetite https://www.purina.eu/ingredients. .
Koje se obećanje odnosi na kvalitetu? I kakve provjere radite u tom smjeru?
U Friskies-u svakodnevno izvršavamo stotine provjera tijekom proizvodnog procesa za sve recepte. Konačne provjere proizvoda samo su neke od njih. Testiramo sirovine i materijale za pakiranje koji ulaze u proizvodne jedinice i vršimo druge provjere kvalitete tijekom proizvodnog procesa.
Tvrdite da su hranu „razvili nutricionisti Purine“. Nisu li i veterinari uključeni u ovaj proces?
Naši nutricionisti, stručnjaci u ovom području, brinu se da životinje dobiju potrebnu prehranu. Zato, kada osmišljavamo recepte, svaki novi smjer provjeravaju veterinari, koji zauzvrat osiguravaju da nam je zdravlje kućnih ljubimaca prioritet.
Koje se obećanje odnosi na sljedivost?
Sljedivost je važna jer želimo osigurati da se svi naši recepti provode koristeći visokokvalitetne sastojke, odabrane od naših pouzdanih dobavljača. Suradnja s njima je odobrena prema strogom postupku odabira i samo ako su ispunjena ova 4 kriterija: 1. Kvaliteta i sigurnost hrane i ambalaže; 2. tehnička izvedivost; 3. odgovorna opskrba i 4. financijska stabilnost. Naši dobavljači se stalno ocjenjuju kako bi se osiguralo da zadovoljavaju ove kriterije.
Koja je obveza za 2025. godinu?
U travnju 2018. Nestlé je najavio svoj cilj da svu ambalažu učini recikliranom i ponovno upotrebljivom do 2025. godine. Purinin cilj je osigurati da niti jedna ambalaža naših proizvoda, uključujući plastiku, ne dospije u kantu za kućni otpad. Nestlé vjeruje da je hitno potrebno smanjiti utjecaj ambalaže na okoliš.
Što znači ambalaža za višekratnu uporabu?
Prema ISO standardu 140: 21: 2016, klauzula 7.12.1.1., To je karakteristika proizvoda ili ambalaže koja je zamišljena i dizajnirana za postizanje, tijekom svog životnog ciklusa, određeni broj ciklusa ili rotacija, za istu svrhu za koju je dizajnirana.
Na pakiranju proizvoda vidim logotip s porukom "Napravljeno za recikliranje". Znači li to da se ovo pakiranje može reciklirati?
S tehničkog gledišta, ambalaža koju smo stvorili može se reciklirati. Međutim, to ovisi o infrastrukturi onih koji ih mogu sakupljati, sortirati i reciklirati u svakoj zemlji te o olakšavanju pristupa objektima za prikupljanje za najmanje 50% potrošača.
Zašto su žitarice dobre za mog psa? Koje druge proteine biljnog podrijetla koristite?
Žitarice su štetne samo ako vaš pas ima netoleranciju ili osjetljivost na određene. U stvari, žitarice su izvrstan izvor prehrane jer su pune ugljikohidrata, masti i antioksidansa. To znači da pridonose zdravlju životinje kože i krzna, za funkcioniranje imunološkog sustava i šire. Svaka vrsta žitarica, bilo da govorimo o pšenici, ječmu, kukuruzu itd., Ima svoju kombinaciju hranjivih tvari i, ako se pravilno preradi, psi ih lako probavljaju. Hrana za pse koja sadrži žitarice kombinira svoje hranjive tvari s hranjivim tvarima ostalih sastojaka koji se koriste za stvaranje nutritivno potpune hrane za pse.