Zdravlje i prehrana

Cats > Health and Nutrition

Kako održati vašu mačku sretnom i zdravom

Kako pronaći pravu mačku

Alat za procjenu tjelesnog stanja mačaka

Igra s mačkom jedna je od najzabavnijih aktivnosti kada imate mačku, a vrlo je važna i za njihovo zdravlje od vremena kada su tek mačići pa sve do starosti. Igrom potičete svoju mačku da bude aktivna, da ostane gipka i da zadrži dobro tjelesno stanje. Još i bolje od toga, igranje je odlična vježba za mačke koja im pomaže izraziti prirodne lovačke nagone.

SAZNAJTE VIŠE

Procjena tjelesnog stanja vaše mačke

Kako biste pomogli vašoj mački da ostane čim zdravija i sretnija, PURINA preporuča da ih redovito pregledavate kako biste mogli procijeniti njihovo tjelesno stanje. Taj vam podatak može puno reći o težini i zdravlju vaše mačke.
SAZNAJTE VIŠE

Je li moja mačka pretila?

Poput nas, i mačke mogu dobiti par kilograma, osobito kada su starije i manje aktivne, ili ako provode dane u zatvorenom prostoru.
SAZNAJTE VIŠE

Posebna prehrana

Slično kao s njihovim osobnostima, prehrambene potrebe svake mačke su malo drugačije - i ponekad to znači da trebaju u potpunosti drugačiju vrstu hrane. Srećom, postoji mnogo opcija koje možete odabrati.
SAZNAJTE VIŠE

Obratite pažnju na neobične simptome kod mačaka

Mi znamo da volite svoju mačku i shvaćamo da želite da vaš ljubimac bude što sretniji i zdraviji. Budući da nam mačke ne mogu reći u čemu je problem kada se ne osjećaju dobro, može biti teško shvatiti kada im treba pomoć.
SAZNAJTE VIŠE

Štetne tvari i otrovna hrana za mačke

Nagon vaše mačke za istraživanjem je jedna od stvari zbog koje vam je toliko draga, ali ponekad to znači da morate pripaziti da se ne ozlijedi.
SAZNAJTE VIŠE

Savjeti za zdravu skotnost mačaka

Vaša će mačka dobiti mačiće - prekrasna vijest! U svom tom uzbuđenju, upamtite da će tijekom skotnosti vaša mačka trebati dodatnu skrb, udobnost i ljubav.
SAZNAJTE VIŠE

Na što pripaziti tijekom skotnosti mačke?

Mačke tijekom skotnosti rijetko dožive komplikacije, ali ponekad do njih ipak dođe. Kako biste svojoj mački pomogli da klupka krzna na ovaj svijet donese bez problema, PURINA tim vas savjetuje kako u ranoj fazi uočiti znakove mogućih komplikacija.
SAZNAJTE VIŠE

Prehrana mačke tijekom skotnosti

Skotnost je istovremeno prekrasna i vrlo naporna za vašeg ljubimca. Jedna važna stvar koju možete napraviti, kako biste budućoj mami pomogli, je da joj pružite prehrambenu potporu koja joj je potrebna.
SAZNAJTE VIŠE

Hranjenje mačke uravnoteženom prehranom

Kao ljubitelj mačaka, htjet ćete da vaš krzneni prijatelj ima dugačak, zdrav, sretan i aktivan život. Jedan od najboljih načina za postizanje toga je prehrana s ispravnom ravnotežom pet glavnih grupa hranjivih tvari: proteini, masti i ulja, vitamini, minerali i ugljikohidrati.
SAZNAJTE VIŠE

Grickalice i poslastice za mačke

Kao ljubitelj mačaka, znate koliko primamljivo može biti svojem krznenom prijatelju davati poslastice i komadiće hrane uz glavne obroke.
SAZNAJTE VIŠE

Prehrana odrasle mačke

Kada vaša mačka napuni jednu godinu, vrijeme je da razmislite o redovitoj rutini prehrane. Kako se mijenjaju iz zaigranog mačića u odraslu mačku, važno je da imaju sve prave hranjive tvari koje su im potrebne da bi ostale sretne i zdrave.
SAZNAJTE VIŠE