2018-07

Održavanje zdrave kože šteneta

Suha koža može biti izuzetno nelagodan problem za štene. Čim se koža počne sušiti, počet će i svrbjeti. Mlado štene neće moći odoljeti ovom svrabu i češat će se po tome cijeli dan i cijelu noć. Ožiljci ovih svrbeža mogu biti vrlo štetni. Češanje dovodi do pucanja kože i krvarenja, što može dovesti do još ozbiljnijih problema s kožom.

Dobra vijest je da možete poduzeti nekoliko koraka kako biste umanjili rizik od suhe kože i održali dlaku svog šteneta u najboljem redu.

Održavanje zdrave kože Vašeg šteneta

Četkanje


Četkanje dlake jedan je od najboljih načina spriječavanja suhe kože kod štenaca. Svakim četkanjem dlake skidaju se suhe stanice kože koje se nalaze na površini. Ove ljuskice kože mogu izazvati iritaciju ako se nagomilaju i ta će iritacija na kraju natjerati vaše štene da se češe.

Četkanjem također pomažete potaknuti stvaranje uljnih žlijezda na koži šteneta. Te su žlijezde važan dio održavanja kože i dlake psa u najboljem redu. Četkanjem šteneta već od malih nogu, ono će se naviknuti na ideju o njegovanju te će mu to postati zabavna cjeloživotna navika.

Maslinovo ulje


Maslinovo ulje prepuno je dobrih masnih kiselina koje će pomoćiu njegovanju kože vašeg psa. Masne kiseline poput omega-3 ključne su za razvoj kože i dlake šteneta. S dodavanjem samo nekoliko kapi u dnevnu hranu ili kupnjom hrane koja sadrži maslinovo ulje možemo učiniti stvarnu razliku, pogotovo ako već pati od suhe kože.

Održavanje zdrave kože Vašeg šteneta

Šampon za štence


Šampon za štence može podržati dlaku šteneta dok se razvija u odraslog psa. Većina šampona sadrži niz različitih ulja i sastojaka za poboljšanje elastičnosti kože psa. Ovi posebni sastojci također pomažu u obnavljanju i njezi svake kože koja je možda postala pomalo suha.

Prilikom šamponiranja obavezno koristite šampon namjenjen za pse, a ne za ljude. Šamponi manjenjeni ljudima nisu osmišljeni za ljubimce te bi mogli učiniti više štete nego koristi. Pitajte svog veterinara da vam preporuči najbolji šampon s obzirom na pasminu i potrebe vašeg psa.

Hidratacija


Održavanje dovoljne razine hidratacije važno je iz više razloga. Jedan od tih razloga je što bi se kod šteneta kojem nedostaje hidratacija te koji je dehidriran mogli razviti kožni problemi. Problemi s kožom poput gubitka elastičnosti i nabora siguran su znak dehidracije. Primijetite li ove simptome, pobrinite se da pas uvijek ima pristup svježoj čistoj vodi. Ako se štene i dalje opire pijenju vode, obavezno ga odvedite veterinaru jer iza toga može postojati ozbiljniji problem.

Odabir prave hrane


Vrsta hrane kojom hranite štene može utjecati na zdravlje njegove dlake i kože. Ukoliko tražite potpunu pseću hranu za koju je klinički dokazano da podržava zdravu kožu, razmislite o PURINA® PRO PLAN® hrani namjenjenoj osjetljivoj koži za štence s formulom OPTIDERMA®. Ova hrana posebno je stvorena da pomogne štencima s kožnim problemima.

Svaka zdjela pomaže smanjiti moguću nelagodu na koži povezanu s osjetljivošću na hranu zahvaljujući odabranom izvoru bjelančevina (više od 90% dolazi iz lososa) i uključivanju hranjivih sastojaka usmjerenih na kožu poput cinka, esencijalnih masnih kiselina i vitamina A, E i B.

Više o toj prehrani možete saznati ovdje.

Podijelite to s ljudima koje poznajete

ShareEmailtwitterFB