Naši brendovi za pse

 Naši brendovi za pse

Psi su mesojedi, a za život im je potrebna hrana koja se sastoji od bjelančevina, ugljikohidrata, masti, vitamina i minerala. Izvor bjelančevina za psa koji je po prirodi mesojed u prvom je redu meso, a potrebe za njim mogu se namiriti i iz jaja, mlijeka i nekih biljaka. Pod mesom se podrazumijevaju mišići, ali i iznutrice poput pluća, jetra, slezene, bubrega i ostalih unutarnjih dijelova koje životinje u divljini jedu sirove i tako unose i vitamine i minerale.

Bitno je da hrana bude prilagođena dobi i veličini psa. Štenci imaju drugačije potrebe od starijih pasa. Postoje i posebno prilagođene vrste hrane, recimo hrana za pse s osjetljivim želucem ili hrana za pse koji imaju problema s kukovima. Svaka životna dob psa ima drugačije nutritivne vrijednosti, a mi smo ovdje da im to i omogućimo. Psi iz hrane trebaju dobivati puno proteina, neke vitamine i balastne tvari (neprobavljive tvari koje služe za čišćenje organizma).

Kvalitetna hrana sadrži sve što treba jednom psu bilo koje dobi. Svaki prijelaz s jedne hrane na drugu treba uvoditi postepeno. Hrana se miješa barem desetak dana, gdje je prvi dan “stara” hrana, peti dan pola-pola, a deseti je dan obrok sačinjen od nove hrane (bilo da se radi o prijelazu s hrane za štenad na hranu za odrasle, prijelazu na drugu vrstu hrane za istu dob, ili se radi o prijelazu na hranu drugog proizvođača).

Količina hrane koja je potrebna psu naznačena je na ambalaži proizvoda te je se treba pridržavati. Najbolje je hraniti psa poslije šetnje jer se tako sprječavaju mnogi zdravstveni problemi, od kojih su neki opasni po život. Kad se stavi u zdjelicu, hrana ne smije stajati duže od 20-30 minuta te se do sljedećeg obroka psu ne smije ništa davati.

U PURINA® asortiman proizvoda uloženo je više od 85 godina iskustva. Stoga smo izuzetno ponosni što je naša hrana za kućne ljubimce među najpoznatijom i najomiljenijom. Znamo da je malo što važnije od zdravlja i sreće vašeg ljubimca, i zato sva naša hrana koju su stvorili PURINA® stručnjaci pruža 100% hranjivih tvari potrebnih kućnim ljubimcima da budu i ostanu zdravi.

Postoje različiti brendovi PURINA® hrane za pse, te je svaki proizvod pažljivo proizveden za pripadajuću dob i veličinu psa te njihove specifične potrebe. Za više informacija o pojedinom brendu kliknite na logotip željenog brenda s našeg popisa.

friskies
Logo_PurinaONE_Mini
Purina Darling
Purina Pro Plan logo
Purina Veterinary Diets logo
purina-dog chow
Purina Dentlife