2018-10

Dobrodošlica štenetu

Socijalizacija šteneta znači pomoći mu da razvije socijalne vještine tako da bude prijateljski raspoložen, miran pas koji se ne boji novih ljudi, kućnih ljubimaca ili okoline. Dobra je ideja da mu u početku pomognete u socijalizaciji u sigurnom okruženju bez stresa, gdje se osjećaju ugodno prije nego što ih odvedete na neko nepoznato mjesto ili mjesto s puno ljudi i drugih životinja.

Predstavljanje šteneta članovima obitelji ili gostima od presudnog je značaja za socijalizaciju. Smanjivanjem straha od stranaca u ranoj dobi pomažete pridonijeti njegovom razvoju u prijateljski raspoloženog odraslog psa. Prilikom prvog predstavljanja šteneta novim ljudima, držite ga za ovratnik i povodac da spriječite skakanje uvis. Dajte naredbu "sjedni" i pomozite svom štenetu da sjedi. To će pomoći psu da ostane miran.

Socijalizacija štenaca

Socijalizacija uključuje i navikavanje na druge životinje, no budite oprezni prilikom upoznavanja novog šteneta s drugim kućnim ljubimcima. Prilikom upoznavanja starijeg psa sa štenetom, preporučljivo je imati oboje na povodcu. Ovo ga može spriječiti da skače i znači da imate veću kontrolu ako bilo koji od njih pokaže neočekivano ponašanje. U početku ih ne ostavljajte same. Ako svoje štene upoznajete s mačkom, razmotrite žičana ili mrežasta vratašca na vratima kako bi mačka mogla pobjeći.

Ovo ga može spriječiti da skače i znači da imate veću kontrolu ako bilo koji od njih pokaže neočekivano ponašanje. U početku ih ne ostavljajte same. Ako svoje štene upoznajete s mačkom, razmotrite žičana ili mrežasta vrata na vratima kako bi mačka mogla pobjeći.

Socijalizacija štenaca uključuje i navikavanje na druge životinje, ali budite oprezni prilikom upoznavanja novog šteneta s drugim kućnim ljubimcima. Prilikom upoznavanja starijeg psa s vašim štenetom, preporučljivo je imati oboje na povodcu.

Podijelite to s ljudima koje poznajete

ShareEmailtwitterFB