2018-07

Razumijevanje govora tijela vašeg štenca

Razumijevanje govora tijela vašeg štenca


Svaki dio tijela, od nosa do repa, može pomoći štenetu u izražavanju emocija, raspoloženja i želja. Razumijevanje ovog 'psećeg jezika' od samog početka, možete izgraditi čvrstu vezu sa svojim štenetom i bolje protumačiti sve što vam želi „reći“!

ZAIGRANOST:
Ako štene maše repom te spusti prednji dio tijela, znači da se želi igrati i malo se zabaviti.

INTERES:
Ako je rep palareran s tlom, a uši i tijelo nagnuti prema naprijed, štene je zainteresirano za nešto što je u blizini.

ZADOVOLJSTVO:
Kad se psi kotrljaju na leđima, to je znak da su jako sretni. Slično je i ako su im ispružene prednje noge i nagnuta na jednu stranu.

STRAH:
Psi obično pokazuju strah spuštajući rep ili ga podmeću pod stražnji dio tijela. Njihove su uši također nagnute unatrag, tijelo ili glava spušteni ili im se tijelo naginje prema natrag.

POKORNOST:
Ako maše repom ili ga podmeće pod stražnji dio tijela, a uši su mu spuštene, pas pokazuje pokornost. Tijelo mu može biti spušteno na zemlju ili nagnuto prema natrag, sa spuštenom glavom te jezikom koji liže zrak.

Ukoliko vam je ovo prvi pas, možda će trebati neko vrijeme da se upoznate s ključnim znakovima psećeg govora tijela. Nakon što provedete neko vrijeme sa svojim štenetom, brzo ćete vidjeti kako njihov govor tijela postaje prirodan i koristan dio vaše veze.

Razumijevanje govora tijela Vašeg štenca

Podijelite to s ljudima koje poznajete

ShareEmailtwitterFB